مقاله پژوهشی: اندازه گیری دمای یونی کربن درون پلاسمای توکامک 1 IR-T با استفاده از بیناب‌سنجی غیر‌فعال - مجید فلاح; محمد مهدوی; محمود قرآن نویس; سکینه مشکانی (فیزیک کاربردی ایران, 2019)
مطالعۀ ناخالصیهای یونی موجود در پلاسمای توکامک، ابزاری اساسی جهت بررسی رفتار پلاسما و تعیین پارامترهای مختلف آن از قبیل دما، چگالی الکترونی و سرعت شارش پلاسماست. بدین منظور، یک سیستم بینابسنجی نور مرئی با توان تفکیک عالی برای اندازهگیری دمای ناخالصی یونی کربن درون پلاسما روی توکامک IR-T1 نصب شده است. با پردازش خطوط بینابی گسیلی ثبت‌شده توسط بینابسنج، مکان خط بینابی مربوط به ناخالصی کربن برآورد شده است. با اعمال برازش و بهنجارش بر خط بینابی و انطباق تابع توزیع گاوسی بر داده‌های تجربی، پهنای مؤثر خط بینابی کربن تعیین شده و سپس میزان پهنشدگی دوپلری آن و در نتیجه دمای ناخالصی یونی کربن محاسبه شده است. دمای یون کربن CIII حدود 6/0 ±1/18 الکترون‌ولت به دست آمده است. دمای ناخالصی اندازه‌گیری‌شده با نتایج حاصل از توکامک‌های ISTTOK و COMPASS مقایسه و تأیید شد.