Simposi Brossa - Joan-Elies Adell Pitarch (Digithum, 2002)
Durant la primavera de l'any 2001 es va celebrar el Simposi Internacional Virtual "Joan Brossa o la revolta poètica", organitzat pels Estudis d'Humanitats i Filologia de la Universitat Oberta de Catalunya i la revista en línia de catalanística JOCS (Journal of Catalan Studies). Aquest simposi virtual tenia la pretensió de posar a l'abast de totes les persones interessades les conferències i comunicacions que van ser presentades en el simposi presencial que es va celebrar, durant els dies 25, 26 i 27 d'abril de 2001, a la seu de la Fundació Joan Miró, i també oferir la possibilitat de continuar, en aquest marc virtual, els debats que s'hi van encetar. Aquest simposi internacional tenia per objectiu aprofundir en el coneixement de l'obra múltiple i extraordinària del poeta Joan Brossa (1919-1998). Amb la voluntat d'incloure els diferents àmbits creatius del poeta, des d'una perspectiva oberta i multidisciplinària, el simposi va ser format per tres àmbits complementaris: Joan Brossa i la paraula poètica, Joan Brossa i les arts escèniques i Joan Brossa i les arts visuals.