طراحی رصدخانه ملی درس‌آموزی سیاستی و مدیریتی جمهوری اسلامی ایران: خردمایه نظری، مفهوم‌پردازی عملیاتی و چالش‌های فرارو - حسن دانایی فرد (سیاست علم و فناوری, 2012)
فلسفه سیاسی و نوع حکمرانی در ایران، تقلید کورکورانه سیاستی و مدیریتی را برنمی‌تاباند. نگاه اسلامی ـ ملی به قول و فعل حکمرانی در این کشور، ره‌آوردهای چارچوب نظری و عمل سیاست‌گذاری و مدیریتی آن را تجلی خاص بخشیده است. جریان تولید دانش اسلامی ـ بومی به اتکا «خزانه عظیم فقاهت شیعی» و «دستگاه نظریه‌پردازی اسلامی ـ ملی» با محوریت حوزه و دانشگاه به سوی اهداف غایی خود شتابان در حرکت است. با این حال فهم عینی آنچه در دیگر کشورها در حوزه‌های سیاستی ـ مدیریتی رخ می‌دهد نیز از نگاه زیرکانه این نظام سیاسی دور نمی‌ماند. تاسیس رصدخانه ملی درس‌آموزی کشور می‌تواند این نگاه به بیرون را سازماندهی کرده و ضمن ارتقاء هوشمندی استراتژیک ملی به دستگاه نظریه‌پردازی مسائل فراروی کشور یاری داده و از هزینه‌های سنگین خطا و آزمایش مدیریتی مستمر جلوگیری کند. در این مقاله؛ خردمایه نظری، مبانی مفهومی و چالش‌های فراروی این مرکز سیاستی و مدیریتی ملی واکاوی خواهد شد.