ПРОСТОРОВО-ЧАСОВИЙ АНАЛІЗ СИСТЕМИ ОСВІТИ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Вікторія Панкратьєва (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï, 2015)
В статті представлені результати просторово-часового аналізу системи освіти Луганської області. Наведені методичні положення застосування кластерного аналізу та графоаналітичного методу багатовимірної класифікації суспільно-географічних об’єктів у дослідженні регіональної системи освіти. Проведено групування територіальних одиниць Луганської області з урахуванням просторово-часових особливостей розвитку їх систем освіти. Виявлені закономірності у розвитку системи освіти регіону на основі порівняння результатів застосованих методів дослідження.