Československé právnické dny 2012 - Zdeněk Koudelka (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 2012)
Rodinu konferencí podzimních Dnů práva v Brně a jarních Olomouckých právnických dnů od roku 2011 doplňují Československé právnické dny, které organizuje slovenská Justiční akademie Pezinok a moravská Právnická fakulta Masarykovy univerzity v Brně. Druhý ročník se konal 30. – 31. 5. 2012 poblíž Trenčína v Omšení, kde je detašované pracoviště slovenské Justiční akademie. Podpořena byla vydavatelstvím Beck. Konference nebyla jen československá, ale účastnili se i zástupci Rakouska a Francie. Význam konference, kterou zahájil ředitel slovenské Justiční akademie Peter Hulla, dokresluje účast děkanky Právnické fakulty Masarykovy univerzity Naděždy Rozehnalové, místopředsedy slovenského Ústavního soudu Milana Ľalíka, zastupujícího generálního prokurátora Ladislava Tichého a státní tajemnice Ministerstva spravedlnosti Moniky Jankovské. Tématem konference bylo Dokazování v soudním řízení. Konference se dělila do tří po sobě jdoucích bloků.