SOCIETATEA CIVILĂ ŞI BUNA GUVERNARE: CAZUL REPUBLICII MOLDOVA - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale, 2014)
În acest articol este abordată importanţa participării instituţiilor societăţii civile din perspectiva analizei tradiţionale la cea de guvernare sau de bună guvernare. Instituţiile societăţii civile joacă un rol important pe arena politică naţională şi internaţională. Relaţiile dintre stat şi societatea civilă s-au schimbat. Societatea civilă influenţează asupra elaborării politicilor comunitare, implicării în procesul de luare a deciziilor, acţionând în conformitate cu principiile de bună guvernare în sine, în special prin asigurarea unui dialog deschis privind necesităţile cetăţenilor şi îmbunătăţirea nivelului de trai al acestora. Cuvinte-cheie: societate civile, politici locale, dezvoltarea comunităţii, guvernare, democratizare, cetăţeni.