تعیین ضریب رفتار قاب بتن‌آرمه دارای دیوار برشی فولادی نازک با استفاده از تحلیل دینامیکی غیرخطی فزاینده - مجید قلهکی; علی سلیمانی; امید رضاپی فر (مهندسی عمران فردوسی, 2020)
امروزه دیوار برشی فولادی در سراسر دنیا به‌خصوص مناطق با لرزه‌خیزی زیاد به‌شدّت مورد توجّه محقّقان و طراحان قرار گرفته است و مطالعات عددی و آزمایشگاهی فراوانی جهت شناخت بیشتر رفتار این سیستم انجام شده است. برای استفاده از ظرفیت محدودۀ رفتار غیر ارتجاعی سیستمها و سازهها، لازم است در طراحی سازه روشهای غیرخطی مورد استفاده قرار گیرند، امّا به دلیل زمانبر بودن این نوع طراحی، از روش استاتیکی خطی معادل بهره گرفته میشود. امّا طراحی الاستیک کاملاً غیراقتصادی است و به همین منظور از پارامتر ضریب رفتار استفاده میشود. در این تحقیق ضرایب لرزهای برای سیستم قاب بتن‌آرمه با دیوار برشی فولادی نازک با استفاده از روش تحلیل دینامیکی غیرخطی فزاینده (IDA) تعیین شدهاند. برای این منظور سه ساختمان 7 و 15 و 30 طبقه تحت 10 شتاب‌نگاشت مختلف حوزۀ دور و نزدیک آنالیز شدند. بر اساس تحلیلها ضریب شکل‌پذیری، اضافه مقاومت و ضریب رفتار سازه به ترتیب 24/4، 48/2 و 9 محاسبه گردید. نتایج نشان داد که ضریب رفتار و شکل‌پذیری این نوع سیستم با افزایش ارتفاع سازه، کاهش و ضریب اضافه مقاومت افزایش می‌یابد.