Тривимірне моделювання нестаціонарного теплообміну під час охолодження води - Р. В. Грищенко; Я. І. Засядько; О. Ю. Пилипенко; А. В. Форсюк (Holodilʹnaâ Tehnika i Tehnologiâ, 2017)
Проведено дослідження і симулювання процесу нестаціонарного теплообміну під час охолодження води в дослідній секції поблизу охолоджуваної вертикальної трубчастої поверхні. Побудовано та проведено аналіз графіків розподілу швидкості води по всій висоті досліджуваної секції. Отримані результати дозволяють оцінити вплив температури води, що знаходиться поблизу точки інверсії (+4°С), на динаміку танення та генерацію водного льоду, а також на конструктивні параметри акумуляторів холоду. Результати таких програмно-аналітичних досліджень дадуть змогу по-новому підійти до проектування тепломасообмінного обладнання.