Вчення про колір та естетично-аксіологічні дослідження в географії культури - Іван Ровенчак (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï, 2016)
Обґрунтовується важливість для геокультурних досліджень вчення про колір. Характеризуються особливості застосування цього вчення у вивченні культурно-географічних явищ. Проаналізована історія зародження вчення про колір. Особлива увага звертається на естетичні та аксіологічні дослідження в географії культури. Відзначено, що аксіологічна географія перебуває на стику географії, економіки, соціології,, психології та мистецтвознавства. Наводяться результати аксіографічного дослідження низки українських міст.