ЗАСОБИ ІДЕНТИФІКАЦІЇ ВОДНО-СПИРТОВИХ РОЗЧИНІВ - E.V. Pokhodylo; V.Z. Yuzva; O.S. Lyubchyk (Науковий вісник НЛТУ України, 2015)
Проаналізовано способи та засоби ідентифікації водно-спиртових розчинів. При цьому як інформативний параметр для ідентифікації використано діелектричну проникність, за якою розраховують вміст спирту за формулою або питому провідність та діелектричну провідність, значення яких порівнюють з базовими. При цьому використовують одну частоту, на якій здійснюються вимірювання. З метою кращого убезпечення від фальсифікації продукції вимірюють активну та реактивну складові частини імпедансу чи адмітансу на багатьох частотах заданого частотного діапазону, а результати порівнюють з аналогічно виміряними параметрами базового зразка. Запропоновано узагальнену структуру вимірювального засобу для побудови засобів ідентифікації водно-спиртових розчинів.