Zaštita od nasilja u obitelji: obiteljskopravni, prekršajnopravni i kaznenopravni aspekt - Ivana Radić; Ana Radina (Zbornik Radova Pravnog Fakulteta u Splitu, 2014)
U radu se analiziraju tri osnovna pravna aspekta zaštite od obiteljskog nasilja u Republici Hrvatskoj: obiteljskopravni, ograničen na zaštitu djeteta, ali upravo zato iznimno važan; prekršajnopravni, kao najčešći oblik pravne reakcije na obiteljsko nasilje; kaznenopravni, obilježen značajnim zakonodavnim izmjenama. Daje se kratak osvrt na međunarodne dokumente relevantne za ovu problematiku i neka zanimljiva komparativna rješenja. Autorice zaključuju da, unatoč pozitivnim promjenama, deset godina nakon donošenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji u Republici Hrvatskoj, još uvijek ima dosta mogućnosti, a prije svega potrebe za unapređenjem zaštite od nasilja u obitelji.