СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ЕЛЕКТРОННИХ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ В УКРАЇНІ - Алла Вальковець; Катерина Поляк (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена дослідженню загального стану функціонування електронних закупівель в Україні в сучасних умовах та вивчення інструментів модулю аналітики електронних закупівель в системі Prozorro, Проаналізовано зокрема і зміни, що сталися з початком введення воєнного стану в Україні. Розкрито суть поняття публічних закупівель та передумов їх виникнення. Вивчено світовий досвід впровадження публічних закупівель та його вплив на впровадження даної системи в Україні. Становлення економічного благополуччя держави важко уявити без повноцінного функціонування механізму проведення прозорих державних закупівель, який здатен забезпечити безперебійну взаємодію між усіма представниками економічної системи. Досліджено перспективи розвитку електронних закупівель в Україні, виявлено наявні проблеми та запропоновано шляхи їх вирішення.