مطالعه آلتمتریک برون‌دادهای علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه ویروس کرونا - علی بنیادی نائینی; زهره مقیسه (پژوهشنامه علم سنجی, 2022)
هدف: این پژوهش با هدف بررسی میزان توجه به برون‌داد‌های علمی پژوهشگران ایرانی با محوریت ویروس کرونا و ویروس‌های هم‌خانواده در رسانه‌های اجتماعی صورت پذیرفته است. روش‌شناسی: پژوهش حاضر نوعی مطالعه توصیفی است که با استفاده از شاخص‌های علم‌سنجی و آلتمتریکس انجام شده است. جامعه پژوهش شامل 968 برون‌داد علمی است که طی سال‌های مختلف توسط پژوهشگران ایرانی درخصوص ویروس کرونا یا ویروس‌های هم‌خانواده آن نوشته شده است. یافته‌ها: 38 درصد از برون‌دادهای علمی پژوهشگران ایرانی،3322 بار در رسانه‌های اجتماعی، 206 بار در اخبار و بلاگ‌ها، 39 بار در اسناد سیاست‌گذاری و پتنت‌ها، 12 بار در سایر منابع و سه بار در منابع علمی مورد توجه قرار گرفته‌اند. میانگین نمرات آلتمتریک مقالات ایرانی منتشرشده درخصوص ویروس کرونا برابر با 6.9 است و بیشترین میزان توجه به این مقالات در رسانه اجتماعی توئیتر اتفاق افتاده است. همچنین بین نمره آلتمتریک مقالات و تعداد استنادهای دریافتی آنان رابطه آماری معناداری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: مقالاتی با موضوعات درمان کرونا با استفاده از سلول‌های بنیادی، مبارزه ایرانیان با کووید 19 با وجود تحریم‌ها، نحوه عملکرد بویایی افراد در هنگام ابتلا به کووید 19، و تأثیر کووید 19 بر سکته مغزی بیماران که طی ماه‌های اخیر توسط پزشکان، پژوهشگران و حتی عامه مردم مورد توجه بوده در شبکه‌های اجتماعی نیز بیشترین حضور را داشته‌اند.