Türkiyede Din Dindarlık ve Toplumsal Değişim Üzerine Soruşturma - Ejder Okumuş; Şamil Öçal; Celal Türer (Eskiyeni, 2008)
Soruşturma Soruları1. Cumhuriyet'in başlangıcı ile bugünü arasında Türkiye'de İslam ve değişme konusu bakımından bir karşılaştırma yapacak olursanız değerlendirmeniz ne olur? Dine ilişkin toplumsal algılamalar konusunda amaçlananlarla gerçekleşenler arasındaki mesafe nedir? Türkiye'deki laiklik politikalarının etkileri konusunda ne düşünüyorsunuz? İslam ile ilgili bir modernleşme ve sekülerleşme sürecinden söz edilebilir mi? Eğer öyle ise bunların ne gibi sonuçları olmuştur?