KENT KONSEYLERİNİ YENİDEN DÜŞÜNMEK: KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ’NE ÜYE OLAN KENT KONSEYLERİ ÜZERİNDEN BİR DEĞERLENDİRME - Çiğdem Akman (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2018)
Türkiye’dekent konseyleri ile ilgili birçok akademik çalışma bulunmaktadır. Google aramamotorunda “kent konseyleri, pdf” şeklinde arama yapıldığında 39.500 sonuççıkmaktadır. Bu kadar çok üzerinde durulan ve yazılan bir konu ile ilgiliolarak yeni bir şeyler ortaya koyabilmek zor gibi görünse de çalışmada kentkonseylerinin etkinliği ve etkileri, Kent Konseyleri Birliği’ne üye olan kentkonseylerinin görüşleri ile açıklanmaya çalışılmıştır. Araştırma kapsamındagörüşmelerin kent konseyleri başkanları veya genel sekreterleri ile yapılmasıplanlanmıştır. Bu görüşmeler neticesinde çalışma, kent konseylerininişleyişinde ortaya çıkan sorunları bir nebze de olsa tespit etmede ve çözümüretmede katkı sağlamayı amaçlamaktadır.