ЕКОЛОГІЧНА СТАБІЛЬНІСТЬ ЯК КЛЮЧОВА ТЕНДЕНЦІЯ СУЧАСНОГО РОЗВИТКУ ЗАПОРІЗЬКОГО РЕГІОНУ - Світлана Дубиніна (Економіка та суспільство, 2024)
У статті розглянуто основні екологічні проблеми Запорізького регіону, сучасні тенденції вирішення екологічних питань в Україні та в Запорізькому регіоні. Автором розкрито масштабні, катастрофічні наслідки від військових дій на території Запорізького регіону, зміни в екосистемі та навколишньому середовищі, досліджено використання сучасних технологій при моніторингу та оцінці заподіяної шкоди довкіллю регіону. В роботі проаналізовано впровадження сучасних трендів економічної стабільності в світі, в Україні. Особливу увагу приділено перспективним сучасним розробкам та впровадженням цифрової трансформації в Україні, змінам до підходів в науці. У статті надано інформацію щодо векторів діяльності Уряду України в питаннях екологічної стійкості країни та застосування для цього сучасних технологічних розробок. Результатом дослідження в статті визначені ключові напрямки впровадження сучасних тенденцій екологічної стабільності для економічного розвитку в Запорізькому регіоні.