НОВІ ІНШОМОВНІ СЛОВА В УКРАЇНСЬКОМОВНИХ ЗМІ ПОЧАТКУ ХХІ ст. - О.А. Стишов (Філологічні студії, 2018)
Інтенсифікація входження значної кількості нових іншомовних слів у сучасну українську мову переважно через дискурс ЗМІ є підставою для ґрунтовного дослідження таких одиниць. У статті проаналізовано фактори, головні джерела новозапозичень, їх основні тематичні групи, визначено небажані входження, для яких у національній мові існують кращі питомі відповідники. Зазначено, що для початку ХХІ ст. характерне явище швидкого проникнення в дискурс мас-медіа (а згодом засвоєння в літературній мові) чималої кількості екзотизмів.