Єдність раціональних та емоційних аспектів навчальної діяльності майбутніх фахівців з музичного мистецтва - О. В. Єременко (Освітній вимір, 2011)
Актуалізовано проблему єдності раціональних і емоційних способів освоєння мистецтва, висвітлено сутність консолідаційної єдності пізнавально-пошукового, оцінювально-інтерпретаційного і творчо-продуктивного видів навчальної діяльності фахівців музично-педагогічного профілю.