Prenova področja z mešano narodnostno sestavo ter večstransko namembnostjo: primer Robin Hood Chasa - Ian Bentley; Georgia Butina Watson (Urbani Izziv, 1997)
Urbanisti kažejo vse več zanimanja za pospeševanje soudeležbe prebivalcev pri urbanistični prenovi, zlasti stanovanjskih naselij. Toda učinkovitost soudeležbe se je izkazala kot problematična na področjih z mešano narodnostno sestavo ter večstransko namembnostjo (med seboj pogosto konfliktnih) interesov. Razprava analizira projekt prenove na takšnem področju: krajevno središče Robin Hood Chase na področju St. Ann’s v Nottinghamu. Posebna pozornost je bila namenjena opredelitvi različnih interesnih skupin in z njimi povezanih institucij, uporabi lokalnih medijev in družabnih dogodkov pri vključevanju teh skupin v proces urbanističnega načrtovanja, uporabi prilagodljivih modelov ter izdelavi vsem sprejemljive urbanistične strategije prenove področja. Analiza odzivov udeležencev na končni predlog urbanističnega načrta, je pokazala visoko raven zadovoljstva, identificirala pa je tudi smernice za nadaljnji razvoj pristopa in tehnik, ki so bile uporabljene.