Координаційна готовність студентів до засвоєння рухових навичок - Антон Володимирович Яловик (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2016)
Координація – уміння погоджувати рухи різних частин тіла. Окремі елементи руху з’єднуються в єдину рухову дію, яка виконується вільно, ощадливо, ненапружено, пластично, чітко. У процесі занять фізичною культурою студенти опановують легкоатлетичні, гімнастичні, спортивно-ігрові та інші вправи. Без достатньо розвинутої, координації важко досягти бажаних результатів у вивченні та освоєнні нових рухових вправ, оскільки координована людина набагато швидше опановує нові рухи й здатна до їх швидкої перебудови. Високий ступінь розвитку координації рухів позитивно впливає на освоєння нових рухових навичок. Для визначення координаційних можливостей студентів використовували такі тести. Перший (“Стрибки з надбавками”) тест описано Л. П. Сергієнком (2001), В. П. Озеровим (2002). Другий (“Оцінка дистанції 7 метрів у ходьбі”) тест описав В. В. Клименко (2007)