Rasgos y patrones melódicos de la interrogación en el habla de Santiago de Cuba - Alex Muñoz Alvarado (Phonica, 2014)
La falta de coneixement científic sobre l’entonació utilitzada per els habitants de Santiago de Cuba, un dels nuclis urbans més importants de la gran de les Antilles, va ser una forta motivació per a començar un estudi sobre aquest aspecte. En el present estudi, s’ofereixen les principals característiques trobades en relació a l’entonació interrogativa. La caracterització del fenòmen es fa des d’una perspectiva fonològica estructural, molt poc estesa en el camp dels estudis d’entonació, i amb el recolzament d’instruments digitals. Les dades aportades són de gran utilitat tècnica i pràctica per al coneixement efectiu de la variació regional de la pronunciació en el món de parla hispana, i per a l’ensenyament de l’espanyol com a llengua materna i estrangera.