Ressenya del llibre Gefühle im Prozess der Migration. Transkulturelle Narrationen zwischen Zugehörigkeit und Distanzierung d’Yvonne Albrecht (Wiesbaden: Springer VS. 2017) - Monika Verbalyte (Digithum, 2018)
La tesi doctoral d’Yvonne Albrecht, Feelings in the Migration Process. Transcultural Narrations between Belonging and Distance (Sentiments en el procés de migració. Narracions transculturals entre pertinença i distància), recentment publicada, és un text imprescindible per als que estiguin interessats en el vincle entre la migració i l'emoció. A més de ser de lectura amena, és una anàlisi seminal sobre un tema que encara no concita l'atenció de l'acadèmia. La principal pregunta de recerca de la feina és quines oportunitats de maneig de les seves emocions trien els migrants per poder interactuar en el desafiant context del país d'arribada. L'innovador d'aquesta investigació radica específicament en la mirada no patologitzant sobre la forma en què els migrants breguen amb les seves emocions, enfocant no només en els aspectes negatius de la regulació emocional, els seus errors i el patiment dels migrants, sinó que a més exploren les possibles formes autònomes i creatives de tractar amb les emocions en el context de les noves expectatives i demandes que es fan al seu comportament.