Şii Düşünür Ali Şeriati ve Dinlerle İlgili Görüşleri II - Hidayet Işık (Eskiyeni, 2009)
Ali Şeriati'nin değişik dinlerle ilgili bilgi ve görüşlerine geçmeden önce tarihi sosyolojik bakış açısından ana hatlarıyla dinlere ait görüşlerini vermek ayrı bir önem arz etmektedir. Ondan da önce genel bakış açısıyla dinlerin ortak ve farklı özelliklerine getirdiği yaklaşımları incelemek gerekecektir. O, bu noktada her dinin ortak özellikleriyle ilgili yirmi beş maddelik ayrıntılı bir liste sunmuştur. Bunlardan önemli görülenler şunlardır: