SYNCHRONIZACE ODJEZDŮ SPOJŮ Z PŘESTUPNÍCH ZASTÁVEK MHD V MAX-PLUS ALGEBŘE - Richard Turek (Perner’s Contacts, 2011)
Příspěvek se zabývá modelováním synchronizace odjezdů spojů z přestupních zastávek pomocí Max-plus algebry. V úvodu je uveden význam problému přestupu cestujících a motivace využití matematického aparátu Max-plus algebry. Následuje teoretická analýza Max-plus algebry a popis softwarového nástroje pro Max-plus algebru. Pomocí Max-plus algebry je na ilustračním příkladu modelována synchronizace radiálních linek MHD.