Barndom i forandring, medier i forandring. Nye dagsordner inden for forskning i børns mediekultur - David Buckingham (MedieKultur: Journal of Media and Communication Research, 1999)
David Buckingham analyserer i artiklen de forandringer, der i de seneste årtier har karakteristisk såvel barndomsbegrebet som børns forhold til medierne. På baggrund af beskrivelser af forskningsnæssige, kulturelle og sociologiske udviklingstræk på begge områder, analyserer han hvor- ledes udviklingen på de to områder i hovedtrækkene er indbyrdes for- bundne. Denne analyse bidrager til Buckinghams mere overordnede pro- jekt, nemlig at problematisere traditionelle måder at gribe forskning i børns mediebrug an på. Han taler på baggrund af analysen for en kobling mellem forskelli ge analysemetoder således at f.eks. receptionsanalyse kobles med tekstanalyse og institutionsanalyse, og endvidere at denne mangefa- cetterede tilgang til feltet perspektiveres ved såvel at se på børn og barn- dom i et sociologisk perspektiv som i lyset af barndommens historie.