Ulus Devlet İnşasında Kemalizm’in Simgesi Olarak Posta Pulları - Evrim Armağan Coşkuner (Mukaddime, 2022)
Bu makalenin amacı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulus inşası sürecinde yapılan Kemalist reformların posta pulları görselleri aracılığıyla kitlelere nasıl ulaştırıldığını ve yansıttıkları öğeler sayesinde posta pullarının Kemalizm ile özdeşleşerek Kemalizm’in birer simgesi haline geldiğini saptamaktır. Araştırmada 1923-1950 yılları arasındaki dönemde tedavüle çıkarılan posta pulları görsellerinden çeşitli örnekler verilmiş ve bu görseller yorumlanmıştır. Erken Cumhuriyet dönemine ait çeşitli pullardan verilen örneklerin Kemalist seçkinler tarafından yapılan reformları yansıtarak nasıl kitlelere ulaştırdığı pul görselleri üzerinden açıklamalar ile birlikte verilmiştir. Bu aşamada posta pullarının yapılan reformları hem yurt içinde hem de yurt dışında yaymak için bir araç olarak kullanımı bağlantılar ile birlikte açıklanmıştır. Sonuç olarak Kemalizm ile özdeşleşen posta pullarının zamanla Kemalizm’in bir simgesi haline dönüşme konusu makalenin ana argümanını oluşturmaktadır.