KÖTÜLÜK PROBLEMiNE ELEŞTiRELBİR YAKLAŞlM - Metin ÖZDEMİR (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2000)
J. L. Macki, 1 955'de yayınlanan bir yazısında ı, kötülük probleminin, Tanrı'nın mutlak kudret sahibi ve bütünüyle iyi olduğuna inananlar açısından var olduğuna ve mahiyeti itibariyle de bir takım inançları izah etme ve uzlaştırınaya yönelik ınantıksal bir problem olduğuna işaret eder. Ona göre bu, daha sıkı gözlemlerle çözülebilecek bilimsel bir problem olmadığı gibi, herhangi bir karar ya da eylenıle çözülebilecek pratik bir problem de değildir