Historia niczego - Michał Heller; Janusz Mączka (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce, 2016)
Recenzja książki: John D. Barrow, Książka o niczym, tł. Łukasz Lamża, Copernicus Center Press, Kraków 2015, ss. 460.