De democratische paradox van de RKSP. De 'leer van de uiterste noodzaak' als uiting van de groeiende eensgezindheid tussen katholieken en sociaal-democraten in het interbellum - M.J.M. Hoogenboom (BMGN: Low Countries Historical Review, 2005)
The democratic paradox of the Roman Catholic State Party (RKSP). The ‘doctrine of the last resort’ as an expression of the growing solidarity between the Catholics and Social Democrats during the interbellum