Третейські суди в контексті реформування правосуддя: конституційно-правовий аспект - O. Lytvynchuk (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2024)
У статті розглядається питання третейських судів у контексті реформування правосуддя в Україні, зокрема в умовах євроінтеграційних вимог. Зазначається, що Україна подала заявку на членство в Європейському Союзі, що зумовлює необхідність проведення реформ у сфері правосуддя. Відзначено, що конституційно-правовий аспект регулювання діяльності третейських судів є ключовим, оскільки саме через призму конституційних принципів справедливості, верховенства права та забезпечення прав людини повинні розглядатися механізми альтернативного правосуддя.