مقاله پژوهشی: تبیین نقش امام خامنه‌ای(مد‌ظله‌العالی)در هدایت و رهبری جبهه مقاومت - اسماعیل احمدی مقدم; رضا شاهقلیان قهفرخی; سعید فریدی; اسماعیل قمریان معمره (فصلنامه مطالعات دفاعی استراتژیک, 2023)
جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان اصلی‌ترین رکن محور مقاومت در طول سالیان سال همواره در خط مقدم مقابله با سلطه‌گری آمریکا و مقابله با تجاوزگری و توسعه‌طلبی رژیم صهیونیستی و یاری و کمک به ملت‌های مظلوم منطقه بوده است و هرروز نیز بر توان بازدارندگی خود و یاری‌رساندن به اعضای محور مقاومت افزوده است. بی‌تردید بخش عمده‌ای از تحولات منطقه متأثر از انقلاب و سیاست‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده است. در این میان شخصیت مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به‌عنوان سکاندار انقلاب و رهبر و تئوری پرداز و تصمیم‌ساز نظام، نقش بی‌بدیلی است. درعین‌حال مقوله مقاومت اسلامی به‌عنوان یکی از شاخصه‌ها و ارکان انقلاب اسلامی در نگاه معظم له یک نگاه اعتقادی و قرآنی است، بدین معنا که مقاومت درراه حق، متضمن تحقق وعده‌های الهی و پیروزی جبهه حق در برابر لشکریان باطل است. بنابراین با عنایت به جایگاه ولایت‌فقیه در انقلاب اسلامی و تسلط معظم له به مسائل محور مقاومت، نقش ایشان در تقویت و رشد بنیه دفاعی- نظامی جبهه مقاومت نقش بسزایی است. هدف اصلی این مقاله تبیین نقش فرمانده معظم کل قوا در هدایت و رهبری جبهه مقاومت می‌باشد تا بر اساس آن اقدامات تقویت بنیه دفاعی و نظامی جبهه مقاومت توسط دولت‌ها و گروه‌ها و نهضت‌ها هدایت شوند. این تحقیق از نوع کاربردی است و چون الگوی تحقیق مورد کاربرد در نیروهای مسلح و محور مقاومت بوده بنابراین کاربردی میباشد. این پژوهش با رویکرد کیفی است و ازآنجایی‌که این مقاله در پی تبیین نقش مقام معظم رهبری((مد‌ظله‌العالی)در هدایت و رهبری جبهه مقاومت است؛ بنابراین از روش توصیفی- تبیینی (اکتشافی) و با ابزار تحلیل داده بنیاد استفاده گردید. لذا بر طبق نتایج تحقیق، راهبردها و پیامدهای هدایت و رهبری فرمانده معظم کل قوا در جبهه مقاومت به شرح ذیل می‌باشند: 1-راهبردها: ایستادگی و استقامت، آمادگی و بصیرت، ایجاد اقتدار بازدارنده؛ 2-پیامدها: رشد و توسعه فرهنگ مقاومت در منطقه، توسعه خود‌اتکایی و نفی امنیت وارداتی در منطقه.