جواب های کرمچاله ای قابل عبور در گرانش اینشتین-کیوبیک با تابع سرخگرایی های متغیر - زهرا طالبی زاده; محمدرضا مهدی زاده; عمید صادقی نژاد (پژوهش سیستم‌های بس‌ذره‌ای, 2023)
در این پژوهش، پایداری و تحلیل دوشاخگی امواج غیرخطی یون-صوتی در یک پلاسما شامل یون‌های سرد، الکترون‌ها و پوزیترون‌های غیرماکسولی(با توزیع کاپا) بررسی شده است. در ابتدا، یک معادلة مشخصه برای دینامیک امواج یون-صوتی تعیین و سپس پایداری امواج در حال حرکت در فضای پارامتری نقاط تعادل و چگالی پوزیترون‌ها مورد بحث قرار گرفته است. مشخص می‌شود که حرکت دینامیکی مدارهای هموکلینیک و مدارهای دوره‌ای غیرخطی به‌ازای یک مقدار بحرانی چگالی پوزیترون  تحت دوشاخگی قرار می‌گیرند، طوری‌که دو نقطه ثابت بهم برخورد می‌کنند و سپس پایداری آنها تغییر می‌کند. تغییرات چگالی اولیه  و بحرانی پوزیترون‌ها ، برحسب طیف گسترده‌ای از مقادیر شاخص طیفی پوزیترون‌ها  و نسبت دمای الکترون‌ها به پوزیترون‌ها  نیز مورد مطالعه قرار گرفته است. علاوه براین، بر طبق تحلیل فضای فاز، وجود مدارهای هموکلینیک، مدارهای دوره‌ای غیرخطی و همچنین تناوبی با دامنه بالا نیز برای شرایط مختلف بررسی شده است. نشان داده شده است که چگالی پوزیترون‌ها و نسبت دمای الکترون به پوزیترون نقش مهمی در انتشار امواج غیرخطی دارند.