Історичний аналіз становлення та розвитку принципу свободи договору - O.I. Boichuk (Аналітично-порівняльне правознавство, 2024)
У статті здійснено глибокий аналіз принципів свободи договору, що є фундаментальним принципом цивільного права, від її історичного зародження до сучасного стану та викликів. Починаючи з римського права, через середньовічну юридичну думку та кодифікації XIX століття,простежується еволюція свободи договору. Приділено увагу працям видатних мислителів, таких як Джон Локк, Адам Сміт та Фрідріх Гаєк, які заклали основи для розуміння договірної автономії та економічної свободи.