Birinci Basamakta Pruritusa Yaklaşım - Muhteşem Yayla (Ankara Medical Journal, 2015)
Tüm insanlar hayatlarında bir kez de olsa pruritusu yaşamışlardır. Akut kaşıntı, böcek ısırması gibi, saniyelerden haftaya kadar değişen sınırlı süre kaşıntı yaşanmasıyken, kronik kaşıntı ise 6 haftadan uzun kaşıntılara verilen addır. Kronik pruritus dünya genelinde bir problemdir. Her yaşta görülebilir ve yaşam kalitesine büyük etkisi vardır. Kaşıntı için akut ve kronikten başka sınıflamalar da vardır. IFSI (International Forum for the Study of Itch: Kaşıntı Çalışması Uluslararası Forumu)  sınıflaması kaşıntılı bireyleri 3 gruba ayırır; hastalıklı deride kaşıntısı olanlar (grup 1), hastalık olmayan deride kaşıntısı olanlar (grup 2), deri kaşıma lezyonlarına sekonder kaşıntısı olanlar (grup 3). Ayrıca altta yatan kaşıntılı hastalıklara göre de 6 spesifik kategoriye ayırır: dermatolojik, sistemik, nörolojik, psikojenik, miks ve diğer pruritus.