Достовірні і сумнівні діагностичні критерії раннього неонатального сепсису - M.M. Kiselyova; O.V. Potsiurko; A.V. Komar; N.V. Kamut (Український журнал Перинатологія і педіатрія, 2021)
Неонатальний сепсис є вагомою причиною смертності серед новонароджених, особливо в країнах із низьким і середнім рівнем економічного розвитку. Важливо якнайшвидше розпочати відповідне лікування, оскільки це дає змогу запобігти більшості летальним випадкам сепсису та зменшити частоту залишкових неврологічних уражень унаслідок септичного менінгіту.