Вплив занять плаванням на рівень фізичної підготовленості учнів, які навчаються в старших класах - Леонід Горбунов (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2016)
У статті розглянуто позитивний вплив плавання на рівень фізичного стану, поліпшення здоров’я, функціональні системи організму підлітків.