Adli Bilişim Mühendisliği Eğitiminin Kurumlar Açısında Önemi - Erhan AKBAL; Fatma GÜNEŞ (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2016)
Teknolojinin gelişmesiyle dünyada bilişim alanında işlenen suçlar gittikçe artmakta ve toplum hayatını olumsuz etkilemektedir. Dijital kaynaklar aracılığıyla işlenen suçlarla mücadele edebilmek için gerekli olan altyapı çalışmaları yetersiz kalmaktadır. Bilişim teknolojilerinin yaygın olarak kullanıldığı ülkeler belirtilen suçlardan etkilendiğinden bu alanın öneminin farkına varmış ve eğitim müfredatlarında adli bilişim ve siber suç kavramlarına yer vermiştir. Fakat bilişim suçlarının oluşmasından önceki ve sonraki süreçleri incelemek yeni bir bilim dalı gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. Adli Bilişim mühendisliği bölümü bilişim suçlarıyla mücadele etmek için dünyada birçok ülkede bulunan yeni bir disiplindir.Bu çalışmada ülkemizdeki kurumların bilişim suçlarına ve güvenliğine bakış açıları ortaya konularak, adli bilişim mühendisliği eğitiminin önemi gösterilmiştir.