HARRE VAKASI (Bazı Sosyo-Ekonomik Tespitler) - M. J. KİSTER KİSTER; Ünal KILIÇ (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2000)
Medine’de Yezid b. Muaviye b. Ebî Süfyan’a karşı gerçekleşen isyan ve kanlı Harre Vakasıyla ilgili pek çok rivayet, olayın sebebi hakkında ayrıntıları içermektedir.***Halife tarafından âsîlerin liderlerine gönderilen mektuplar, liderlerin konuşmaları; olayın bizzat kendisi kadar savaş meydanında ölenler veya Yezid’in emriyle isyanı bastırmakla görevlendirilen ordunun komutanı Müslim b. Ukbe’nin direktifleriyle öldürülenler de söz konusu olay hususunda bilgiler vermektedir