عقلانیت و استدلال ؛ گفتگو میان نسل‏ها و زنان و مردان - حمید عبداللهیان (زن در توسعه و سیاست, 2002)
این مقاله کوششی است برای نقد عام گرایی در مبانی معرفت شناختی علوم اجتماعی و کاربرد مفهوم عقلانیت در دوران مدرنیته، به گونه‏ای که این نقد به بازسازی این مبانی در فرآیند فهم استدلال و تولید دانش توسط نسل‏ها، جنسیت ها و ... کمک کند. کاربرد مفهوم عقلانیت به معنای پوزیتیویستی و عام گرایانه‏اش موجب نادیده انگاشتن خصلت‏های عقلانی و منحصر به فرد گروههای اجتماعی متفاوت بویژه زنان شده است و همین غفلت امروز به بن بستهای علم اجتماعی دامن زده است. تغییر معنای عام گرایانه عقلانیت و جایگزینی آن با مفهومی که تکثرگرایی را محور قرار می‏دهد ، این امکان را فراهم می‏کند که تلاش‏های پست مدرنیست‏ها در متکثر دانستن فهم نسلها و زنان و مردان تلاشی مشروع قلمداد شود.