تاثیر شکل مقطع میله بر سینتیک خردایش در آسیای میله ای خشک آزمایشگاهی - مجید خانی خرشکی; محمد کارآموزیان; محسن یحیایی (Muhandisī-i manābi̒-i ma̒danī, 2021)
با توجه به مکانیزم‌های تماس واسطه خردایش با مواد معدنی که می‌تواند به صورت تماس‌های نقطه‌ای، خطی و سطحی رخ ‌دهد، شکل واسطه‌ خردایش به صورت مستقیم بر تولید محصول با ابعاد مشخص و مصرف انرژی تاثیر می‌گذارد. علیرغم مطالعات زیادی که بر روی تاثیر شکل واسطه خردایش بر سینتیک آسیاکنی در آسیاهای گلوله‌ای انجام شده است، در خصوص آسیاهای میله‌ای به عنوان یکی از تجهیزات آسیاکنی که همچنان در صنعت فرآوری مورد استفاده‌اند، کار قابل توجهی انجام نشده است. در این مقاله، مقایسه‌ سینتیک فرآیند آسیاکنی در آسیای میله‌ای با استفاده از واسطه خردایش متداول (میله‌ ساده) و میله‌هایی با سطح مقطعی با شکل هندسی متفاوت (میله‌ی شیاردار) با توجه به درصد پرشدگی خوراک مورد بررسی قرار گرفته است. تغییرات سینتیک خردایش با توجه به انرژی ویژه برای واسطه‌های خردایش و مواد معدنی مورد استفاده در آزمایش‌ها بررسی شد. نتایج نشان داد که درصد تولید ذرات کوچکتر از 90 میکرون و درصد ناپدید شدن ذرات بزرگتر از 2 میلی‌متر نسبت به انرژی ویژه در سطح پرشدگی خوراک 100% برای میله‌های ساده بیشتر از میله‌های شیاردار است. با کاهش درصد پرشدگی، به میزان 80% برای میله‌های شیاردار که معادل با 100% پرشدگی از میله‌های ساده است، سینتیک آسیاکنی برای میله‌های شیاردار افزایش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد که تغییر شکل واسطه خردایش مکانیزم خردایش در آسیای میله‌ای را تغییر نداد.اگرچه مزیت عملیاتی استفاده از واسطه شیاردار می‌تواند در تولید کمتر ذرات نرمه (زیر 90 میکرون) در مقایسه با واسطه خردایش ساده باشد که در فرآیندهایی که ذرات نرمه نامطلوب‌اند، به عنوان یک گزینه مد نظر قرار می‌گیرد.