Mihne Hadisesi ve Hadis İlmine Etkileri Bakımından Mihne'nin Sonuçları - Ali Kaya (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2015)
Bu makalede, Mihne'nin hadis ilmine etkileri ele alınmaktadır. Mihne'nin Abbâsî Halifesi Me’mûn tarafından uygulamaya konulduğu, ondan sonra Mu‘tasım ve Vâsik tarafından devam ettirildiği ve Mütevekkil tarafından sona erdirildiği bilinmektedir. Burada Mihne'nin uygulamaya konuş amacı ve uygulama sonrası çıkan sonuçlar ile hadis ilmine etkisi incelenmektedir.