کاربرد تلفیقی ورمی‌کمپوست و نیتروکسین و ویژگی‌های کمی و کیفی بابونه آلمانی (.Matricaria chamomilla L) - محمدتقی درزی; مونا حاج علی عراقی; محمد رضا حاج سیدهادی (Journal of Agricultural Science and Sustainable Production, 2019)
برای بررسی اثر کاربرد تلفیقی کودهای آلی و زیستی بر ویژگیهای کمی و کیفی گیاه دارویی بابونه (Matricaria chamomilla L.)، آزمایشی به صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با شش تیمار و سه تکرار در مزرعه شرکت کشاورزی و دامپروری ران در فیروزکوه در سال 1392 انجام شد. تیمارها شامل 4 تن در هکتار ورمیکمپوست، 8 تن در هکتار ورمیکمپوست، کود زیستی نیتروکسین، مصرف تلفیقی 4 تن ورمیکمپوست و نیتروکسین، مصرف تلفیقی 8 تن ورمیکمپوست و نیتروکسین و شاهد (عدم مصرف کود) بودند. نتایج نشان داد که تیمارها تأثیر معنیداری بر صفات مورد مطالعه، داشتند بهطوری که بیشترین وزن خشک بوته (109 گرم بر بوته)، عملکرد خشک گل (720 کیلوگرم در هکتار)، میزان اسانس (4/. درصد)، عملکرد اسانس (9/2 کیلوگرم در هکتار) و درصد کامازولن در اسانس (7/24 درصد) در تیمار کاربرد تلفیقی 8 تن ورمیکمپوست و نیتروکسین بهدست آمد. همچنین بیشترین درصد بیسابولول A در اسانس (4/44 درصد) در تیمار مصرف 4 تن ورمیکمپوست و بیشترین درصد بیسابولول B در اسانس (4/12 درصد) در تیمار مصرف نیتروکسین حاصل گردید. در مجموع، بیشترین عملکرد و کمیت و کیفیت اسانس در تیمار تلفیقی 8 تن ورمیکمپوست و نیتروکسین حاصل شد.