8. mezinárodní kolokvium o Evropské úmluvě o lidských právech - Dalibor Jílek (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 1995)
Po čtyři dny (20.-23. září 1995) hostila Budapešť přední odborníky v oboru mezinárodní ochrany lidských práv. Uspořádání vědeckého setkání se ujala Rada Evropy v součinnosti s Ministerstvem spravedliiosti a Ústavem pro právní a správní vědy Akademie věd Maďarské republiky. Jmenované instituce připravily příjemné prostředí pro plodnou a neutuchající vědeckou rozpravu.