СИСТЕМА КОНТРОЛЮ ГЕОМЕТРИЧНИХ ПАРАМЕТРІВ З’ЄДНАНЬ ПРИ ЛАЗЕРНОМУ ЗВАРЮВАННІ КРИВОЛІНІЙНИХ ДЕТАЛЕЙ - Т. В. Червона (Автоматизация технологических и бизнес-процессов, 2014)
Досліджувався  вплив  фокусування  системи,  коефіцієнта  розсіювання  на  геометрію  площі  взаємодії лазерного випромінювання та металу під час імпульсного зварювання криволінійних деталей. Виділений емпіричний коефіцієнт, що дозволяє підвести теоретичну базу під фізичні процеси, що відбуваються при лазерному зварюванні різних типів сплавів.