تاثیر یک وهله خستگی عمومی بر میزان هماهنگی و تغییرپذیری بین مفاصل اندام فوقانی قایقرانان نخبه (از منظر احتمال بروز آسیب) - اعظم دانشور; حیدر صادقی; محمد یوسفی; زهره برهانی کاخکی (مطالعات طب ورزشی, 2020)
هدف پژوهش حاضر تاثیر یک وهله خستگی عمومی بر میزان هماهنگی و تغییرپذیری بین مفاصل اندام فوقانی قایقرانان نخبه بود. 14 قایقران مرد تیم ملی در این پژوهش نیمه آزمایشگاهی شرکت کردند. از تمرین قایقرانی روی دستگاه ارگومتر پاروزنی برای اعمال خستگی عمومی تا حد واماندگی استفاده شد. داده‌های کینماتیکی با استفاده از دستگاه واحدهای اندازه‌گیری اینرسی در 15 دوره پاروزنی متوالی ابتدایی و انتهایی پروتکل خستگی اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد که یک وهله خستگی عمومی باعث تغییر در میزان هماهنگی بین مفاصل شانه- تنه در صفحۀ هوریزنتال و بین مفاصل آرنج- شانه در صفحۀ ساجیتال و همچنین تغییرپذیری بین مفاصل شانه- تنه در صفحۀ هوریزنتال، آرنج- شانه در صفحۀ ساجیتال و آرنج- تنه در صفحۀ ساجیتال می‌شود. یافته های تحقیق، ضرورت توجه به طراحی برنامه های تمرینی مناسب برای قایقرانان با رویکرد کاهش تبعات سوء خستگی اندام فوقانی بر عملکرد بهینه و بروز آسیب را تاکید می نماید.