راه اندازی روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز برای تشخیص بیماری لوک آمریکایی زنبور عسل - مجتبی محرمی; ح. مدیر روستا; م. ترکمن (Archives of Razi Institute, 2012)
بیماری لوک آمریکایی زنبور عسل یا AFB(American foulbrood) به وسیله باکتری گرم مثبت اسپوردار به نام پنی باسیلوس لاروا تحت گونه لاروا ایجاد می‌شود. روش سنتی تشخیص آزمایشگاهی بر اساس تکنیک‌‌های کشت، زمان و کار آزمایشگاهی زیادی را مصرف می‌نماید. در این مطالعه با استفاده از باکتری سویه استاندارد و پرایمرهای اختصاصی، واکنش زنجیره‌ای پلیمراز راه اندازی شد و محصول آن روی ژل آگارز 8/0 درصد الکتروفورز گردید. پرایمرها از ژن 16S rRNA انتخاب شده بودند و یک قطعه bp 700 را تکثیر می‌دادند. حساسیت واکنش زنجیره‌ای پلیمراز برای باکتری، اسپور، عسل و لارو آلوده شده به صورت تجربی، تعیین گردید. کمترین مقدار باکتری و اسپور که قادر به شناسایی بودیم به ترتیب 28، 31، 330 و 234 cfu/ml تعیین شد. این روش برای شناسایی پنی باسیلوس لاروا لاروا در نمونه های عسل، لاروهای مشکوک به بیماری و یا روی کلنی‌های رشد کرده روی محیط کشت بدون نیاز به آزمایشات بیوشیمیایی می‌تواند به کار رود.