Barn av vår tid: Barns berättelser om sin reglerade vardag - Ylva Odenbring (Barn, 2017)
Idag spenderar barn i Västvärlden allt mer av sin tid i olika utbildningsinstitutioner och i organiserade fritidsaktiviteter. Hur barn själva upplever sin vardag vet vi idag inte särskilt mycket om. Det är med bakgrund av detta som föreliggande artikel närmare studerar hur svenska och amerikanska barn beskriver och erfar sin vardag och sitt vardagsliv. Studiens resultat visar att barnens berättelser, oberoende av land, ramas in utifrån diskurser kring en allt mer reglerad vardag. De amerikanska barnen uttrycker en önskan om fler möjligheter till mer fri lek, medan de svenska barnen uttrycker en önskan om mindre stress i sin vardag.