L’educació del segle XXI davant el diàleg interreligiós - Montserrat Freixa-Niella; M.ª José Rubio-Hurtado; Angelina Sánchez-Martí; Ruth Vilà-Baños (Educar, 2019)
L’objectiu de la recerca presentada va ser detectar les necessitats manifestades per part d’experts acadèmics, de personal de l’administració i de tècnics d’entitats que treballen actualment el diàleg interreligiós a Catalunya. Es va seguir una metodologia qualitativa, utilitzant l’entrevista com estratègia per obtenir informació. Les persones participants procedien dels tres àmbits esmentats en l’objectiu i se les va entrevistar sobre els aspectes següents: la necessitat de clarificació conceptual del fet religiós, la necessitat de clarificació conceptual del diàleg interreligiós i els factors que el potencien, i el paper de l’educació del conjunt d’agents socioeducatius. Com a resultats de les entrevistes s’evidencia que entre els factors que potencien el diàleg interreligiós destaca el canvi d’actituds al qual s’arriba a través de la formació, que hauria de ser transversal i permanent, des de l’escola fins a l’educació superior, i seguint amb una formació contínua, principalment en aquelles professions que tenen una atenció directa amb les persones. La matèria curricular vinculada a la religió a l’escola hauria d’enfocar-se des de la diversitat religiosa i les relacions interreligioses basades en l’educació dels valors, i a l’educació superior, aprofundir en la temàtica a fi de superar prejudicis i estereotips.