نخستین گزارش از Cryptosphaeria multicontinentalis برای قارچ‌های ایران - محمدجواد پورمقدم; حمیده دارسرائی; سید اکبر خداپرست (رستنی‌ها, 2023)
طی نمونه‌برداری و شناسایی قارچ‌های Xylariales (Ascomycota) درایران، نمونه‌ای از جنگل‌های سیاهکل واقع در استان گیلان، در پاییز 1400 جمع‌آوری شد. براساس شواهد ریخت‌شناسی و مولکولی (توالی ناحیه ITS)، این قارچ به عنوان Cryptosphaeria multicontinentalis شناسایی شد که نخستین گزارش برای قارچ‌های ایران است. در مقاله حاضر، اطلاعات مرتبط با آرایه‌شناسی و مولکولی این گونه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. همچنین، در بررسی حاضر، فهرست جدیدی از گزارش‌های موجود در ایران از تیره Diatrypaceae ارایه شده است.