ГРАЂАНИН СВЕТА ИЗ СРЦА ШУМАДИЈЕ - Hranislav Rakić (Лесковачки зборник, 2020)
После краће болести, 28.05.2020. године у Београду је у 86. години преминуо др Мирољуб Васић, научни саветник, дугогодишњи упосленик Института за савремену историју и члан Председништва СУБ НОР-а Србије